Märken på billiga värmepumpar

Märken på billiga värmepumpar

Många märken på marknaden

På den svenska marknaden finns det många olika värmepumpsmärken. Vi kommer här att gå igenom några prisvärda märken som samtidigt har bra kvalitet. När du ska välj värmepump kan det vara en bra idé att utgå från ett märke av bra kvalitet, för att sedan försöka få ner priset.

Billiga värmepumpar med bra testresultat

För att hitta ett bra märke kan du se vad värmepumparna fått för testresultat i olika tester. En bra källa till testinformation är Energimyndigheten.

Luft/luftvärmepumpar med bra testresultat

Om du vill ha en riktigt bra luft/luftvärmepump kan du få god vägledning av Energimyndighetens test. Dessutom anger Energimyndigheten priserna på de olika värmepumparna, så man kan ta hänsyn till priset när man jämför pumparnas testresultat.

Exempel på bra Luft/luftvärmepumpar:

  •     LG Nordisk Prestige – testad mars 2013
  •     Mitsubishi FH25 och FH35 – november 2012
  •     Panasonic HE9NKE – testad december 2012
  •     Toshiba Polar/Daiseikai 35 (RAS-35SKVP2-ND) – testad december 2012

Luft/vattenvärmepumpar med bra testresultat

Energimyndigheten har även testat en del luft/vattenvärmepumpar, även om de inte testat lika många luft/vattenvärmepumpar som andra värmepumpar. Det finns en del bra luft/vattenvärmepumpar som saknas från testerna.

Nedan fins en lista med några luft/vattenvärmepumpar som fått bra testresultat.

Exempel på bra luft/vattenvärmepumpar:

  • Mitsubishi Electric Ecodan (PUHZ-W85VHA2) – testad september 2012
  • Toshiba Estia (HWS-802H-E) – tested September 2011

Värmepumpar av kvalitetsmärken till lågt pris

Här följer en del information om några av de kvalitetsmärken som finns på den svenska marknaden. Dessa märken står för god kvalitet så du kan känna dig trygg med att du kommer få en bra värmepump. De är dessutom relativt billiga jämfört med en del andra märken som finns.

Bosch värmepumpar

Ett märke som är välkänt och står för vitvaror bra kvalitet är Bosch. Köper du från Bosch får du mycket värmepump för relativt låg kostnad. Även vid låga utomhustemperaturer har Bosch luft/vattenvärmepumpar en hög effekt och för att säkerhetsställa att värmen sprids i hela utrymmet har luft/luftvärmepumparna en ”Coanda”-funktion.

Daikin värmepumpar

När det gäller värmepumpar är Daikin ett av världens störta märken. Företaget lägger mycket energi på sin forskning, både när det gäller värmepumpar och köldmedium. Genom detta har de fått fram värmepumpar som passar den nordiska marknaden och som kan ge en hög effekt även vid mycket låga temperaturer.

Fujitsu värmepumpar

Ett märke som vunnit flera priser och fått goda testresultat är Fujitsu. Företagets luft/luftvärmepumpar, som kallas Fujitsu Arctic, har en stor fördel gentemot andra värmepumpar då dess innedel har lägre höjd än andra märken. Detta gör att den kan placeras över fönster eller dörrar där andra märkens innedelar är för stora. Fujitsu har även en serie med bra luft/vattenvärmepumpar som kallas Fujitsu Waterstage.

LG värmepumpar

År 2013 testades LG:s luft/luftvärmepump LG Nordisk Prestige med lysande resultat. Oavsett vart du bor uppvisade värmepumpen den bästa energibesparingen. LG har även en bra serie luft/vattenvärmepumpar vid namn LG Therma

Mitsubishi Electric värmepumpar

Är du ute efter riktigt bra kvalitet är Mitsubishi ett bra val. Mitsubishi Electric håller på att bli riktigt populära i Sverige och det är sällan några reklamationer på pumpen. Vill du ha en luft/luftvärmepump av designmodell finns Mitsubishi Zen. När Mitsubishis luft/vattenvärmepump Ecodan av Energimyndigheten jämfördes med dyrare konkurrenter fick den mycket bra testresultat.

Panasonic värmepumpar

Ett märke som är populärt och välkänt på den svenska marknaden är Panasonic. I december 2012 fick företagets luftvärmepump HE9NKE mycket goda testresultat vilket inte kommer skada företagets rykte. Panasonic har även en luft/vattenvärmepumps serie av bra kvalitet som har namnet Panasonic Aquarea.

Toshiba värmepumpar

Ett genuint kvalitetsmärke som länge producerat testvinnande värmepumpar är Toshiba. Om man följer Energimyndighetens tester är Toshiba ett säkert val oavsett om du söker en luft/luftvärmepump, serien Toshiba Polar, eller en luft/vattenvärmepump, serien Toshiba Estia.