Tips till billig och bra värmepump

Tips till billig värmepump

Här finns tips på hur du kan få en värmepump till hög kvalitet till ett förmånligt pris.

 1. Dra nytta av erbjudanden och kampanjer

Som med de flesta produkter finns det ibland erbjudanden och kampanjer på värmepumpar som du kan dra nytta av. Du kan få din värmepump till ett billigare pris och ibland kan man även få något extra på köpet.

 1. Köp din värmepump på internet

Värmepumpar, likt de flesta produkter, brukar vara billigare att köpa i en webbutik. Då webbutiken inte har några dyra driftskostnader för fysiska butiker brukar de kunna erbjuda värmepumpar till ett lägre pris. Webbutiken säljer dessutom oftast mer då de kan nå en större marknad och även detta gör att priserna kan sänkas.

 1. Köp värmepump och installation tillsammans

För att slippa problem bör du köpa värmepumpen och installationen tillsammans. En billigt inköpt värmepump kan bli dyr när du ska hitta någon som ska installera den.

 1. Utnyttja ROT-avdraget till installationen

För att få ner kostnaden för installationen av din värmepump kan du utnyttja ROT-avdraget. Då kan du dra av 30% av arbetskostnaden. På så sätt sparar du pengar även på installationen.

 1. Köp en ny värmepump

Under de senaste åren har värmepumpar förbättrats avsevärt så du sparar mer över lag om du köper en ny pump än om du köper en billig begagnad värmepump som är 5 år gammal.

 1. Se om förra årets modell är ok?

Även om värmepumparna förbättras med åren är det oftast inte så stor skillnad mellan förra årets modell och detta årets modell.  Priset på föregående modeller sänks vanligen när en ny modell kommer ut. Förra årets modell kan därför köpas billigare än årets modell.

 1. Satsa på ett kvalitetsmärke

Att jämföra priser mellan leverantörer för att få det billigaste priset på en bra värmepump är smart. Men det lönar sig sällan att köpa ett mycket billigt märke av värmepump för att spara pengar på inköpet. Marknaden är full av billiga och dåliga värmepumpar som inte håller vad de lovar.

 1. Värmepumpen ska vara Norden-anpassad.

Värmepumpar av billiga märken är ofta inte Norden-anpassade och klarar därför troligen inte en svensk vinter. Att köpa värmepump utomlands är riskabelt av samma anledning. Vill du ha en värmepump som presterar extra bra och har lång hållbarhet kan du välja en värmepump som inte bara är Norden-anpassad utan även är särskilt utvecklad för nordiskt klimat.

 1. Jämför återförsäljarnas priser på värmepumpar

Att jämföra de olika återförsäljarnas priser är alltid en bra idé. På så vis kan du få din värmepump till det förmånligaste priset. Tänk dock på att ett lågt pris inte är allt, se till att pumpen även är av bra kvalitet.

 1. Vilken garanti har värmepumpen?

Garantin influeras av ett antal olika faktorer och är egentligen ett kapitel för sig själv. Det är en god idé att kontrollera vilken garanti som värmepumpen säljs med. Det kan vara värt pengarna för att få tryggheten av en längre garanti. Tänk dock på att en lång garantitid väger tyngre från ett stabilt företag som förväntas finnas kvar många år. Ett oseriöst eller ostabilt företag som erbjuder en lång garanti kanske inte finns kvar när du behöver använda garantin. Så din billiga värmepump kan bli betydligt dyrare än förväntat.

 1. Köp en lagom kraftig värmepump

När du köper värmepump är det viktigt att du tänker på den besparing du kan göra i längden och inte bara på hur billig pumpen är. Köper du en värmepump som är för svag för hemmet den ska värma upp kommer det kosta dig pengar i längden. En för svag pump måste ofta gå på full effekt, vilket sliter mer på pumpen. Även om du kanske måste betala någon extra tusenlapp i inköpspris kommer du inom några månader sparat in den kostnaden.

 1. Gör en Offertförfrågan för värmepumpar

Det finns flera olika offerttjänster för värmepumpar där du enkelt kan ta in flera Offerter på Värmepumpar.

 

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du är intresserad av en värmepump offert eller om du önskar service till din värmepump.

5 tips till dig som ska köpa en värmepump

Synonymer till tips

 1. gissning, förutsägelse; vadhållning, tippning
 2. anvisning, råd, vink, ledtråd, vägledning, upplysning, information

Synonymer till billig

 1. till lågt pris, förmånlig, låg, ringa, överkomlig
 2. skälig, rättvis, rimlig, rättmätig, befogad