Billiga luft-vatten-värmepumpar

Billiga luft-vatten-värmepumpar

Söker du en luft/värmepump med hög kvalitet till förmånligt pris? Söker du en luft/värmepump till riktigt lågt pris?

Vilket pris passar dig?

Vissa luft/vattenvärmepumpar har inbyggd varmvattenberedare. En del ingår i paket med varmvattenberedare och ibland köps varmvattenberedaren separat. Värmepumpen kan även kopplas på din befintliga varmvattenberedare. Om varmvattentank ingår på något vis anges det med vvb.

Köpa billig luft/vattenvärmepump

Om du vill ha en luft/vattenvärmepump av hög kvalitet men till ett förmånligt pris kan du vända dig till Polarpumpen.

Luft/vattenvärmepump – en billig värmepump

En luft/vattenvärmepump kan för en relativt låg investeringskostnad ge förhållandevis stor energibesparing. Som namnet antyder tar luft/vattenvärmepumpen sin värme från luften utomhus som den sedan använder till att värma upp vatten till hemmets vattenburna värmesystem samt kranvatten. Eftersom den hämtar sin värme från luften utomhus är den lättare att installera än markvärme, sjövärme eller bergvärme vilket märks på kostnaden.

En lönsam investering

Utnyttjar du ROT-avdraget och hittar en pump till ett bra pris kostar det vanligtvis runt 60 000 till 100 000 kronor att investera i en luft/vattenvärmepump. Den investeringen återbetalar sig snart.

Att investera i till exempel bergvärme kan vara dubbelt så dyrt även om energibesparingen är något mer än för en luft/vattenvärmepump. Med en luft/vattenvärmepump kan du göra en energibesparing på 40–65 %. Detta i kombination med den relativt låga investeringskostnaden gör att luft/vattenvärmepumpen återbetalar sig fortare, ofta inom 5 år, medans en bergvärmepump kan ta över 10 år innan den återbetalat sig.

Hur får jag ner priset på luft/vattenvärmepumpen?

För att få det mest förmånliga priset på din värmepump bör du jämföra de olika återförsäljarna. Även om du väljer samma modell och märke kan priserna skilja sig markant mellan återförsäljarna.

För att enklare kunna jämföra mellan återförsäljarna kan det vara en bra idé att ta in offerter på din luft/vattenvärmepump.

En del återförsäljare erbjuder standard-installationer till luft/vattenvärmepumpar och även pumpar till fasta priser. Att jämföra mellan återförsäljarna blir då enkelt.

Luft/vattenvärmepumpar finns med olika kapacitet så du bör välja ett märke och modell som passa dina behov

Installationspris av luft/vattenvärmepump

En bra anledning till att ta in flera offerter är att installationskostnaderna kan variera. Anledning till detta är att det skiljer sig vad som ingår i installationen. För att få den installation du behöver bör du därför läsa igenom noga vad som ingår. Du vill kanske att allt ingår och blir utfört av någon med erfarenhet. Du kanske vill göra en del saker själv, till exempel frakta bort den gamla pannan.

Köper du en installation av sorten standard-installation ingår allt det vanliga och du kan sedan köpa till de moment du önskar eller är i behov av att få hjälp med.

Offerter på luft/vattenvärmepumpar

Det är en bra idé att ta in flera offerter när du ska köpa en luft/vattenvärmepump. Du kan sedan i lugn och ro jämföra mellan dem och sedan välja den pump som är lämplig för dig. Det är även enklare att hitta brister och fel i offerterna om du har flera olika att jämföra mellan. Du inser kanske att den billigaste är billig på grund av att viktiga moment saknas från offerten.

Innan du installerar en luft/vattenvärmepump bör installatören besöka ditt hem för att utreda förutsättningarna för installationen. Då kan du få reda på om det system du valt är lämpligt för huset och om det är något som måste kompletteras.

Billigare luft/vatteninstallation med ROT-avdrag

För att få ner kostnaden på installationen av din värmepump ska du utnyttja ROT-avdraget.

Du kan då dra av 30% av arbetskostnaden, för en luft/vattenpumpsinstallation betyder det ofta närmare 10 000 kronor.

Att tänka på vid köp av billig luft/vattenvärmepump

När man letar efter en billig luft/vattenvärmepump ska man tänka på en del saker för att undvika att bli lurad.

Norden-anpassad luft/vattenvärmepump

För att din luft/vattenvärmepump ska klara av den svenska vintern behöver den vara Norden-anpassad. I Sverige är de flesta värmepumpar som säljs Norden-anpassade, men hittar du en värmepump till ett riktigt billigt pris kan det bero på att den inte är Norden-anpassad. Om du frestas att köpa en billig värmepump från södra Europa finns en stor chans att du får en värmepump som inte är Norden-anpassad och därför inte kommer överleva den svenska vinter.

Billig luft/vattenvärmepump av kvalitetsmärke

För att du ska kunna känna dig trygg med ditt köp bör du undvika billigt skräp och köpa en värmepump från ett kvalitetsmärke, som exempelvis Fujitsu eller Mitsubishi.

Välj ut ett bra märke och en passande modell du vill ha, jämför sedan i lugn och ro kostnaderna hos de olika återförsäljarna. En stor webbutik kan ofta erbjuda både värmepump och installation till ett bra pris.

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du är intresserad av en värmepump offert eller om du önskar service till din värmepump.

Hur fungerar en luft vatten värmepump?