Billiga luft-luft-värmepumpar

Billiga luft-luft-värmepumpar

Vilken luft-luftvärmepump passar dig? Letar du efter en riktigt billig värmepump? Eller letar du efter en riktigt bra luft-luftvärmepump till lågt pris?

Vilket pris passar dig?

Köpa billiga luft-luftvärmepumpar

Om du är intresserad av en billig luft-luftvärmepump, exempelvis någon av luft-luftvärmepumparna ovan, föreslår vi att du vänder dig till oss på Polarpumpen. Polarpumpen är Nordens största leverantör av värmepumpar på Internet och har alltid förmånliga priser i e-butiken.

– Köpa billiga luft-luftvärmepumpar hos Värmepumpen

Vanliga, billiga värmepumpar som passar överallt

Luft/luftvärmepumpar är mycket vanliga, och en stor anledning till detta är att de passar mycket bra i princip i vilket hus som helst. I och med att de enkelt sprider värme via luften i hemmet, kan de installeras där vattenburna värmesystem saknas och man kan billigt, spara en stor del av energiåtgången och därmed även pengar.

Luft/luft – en billig värmepump

Luft/luftvärmepumpen tar värme från utomhusluften och sprider värmen via luften inne. Luftvärmepumpen är därför förhållandevis enkel och är även enkel att installera. Detta påverkar priset på både själva luftvärmepumpen och dess installation. En luft/luftvärmepump är helt enkelt en billig värmepump.

Luft/luftvärmepumpen renar luften i hemmet från bland annat virus, bakterier, pollen och andra allergener. Den kan också användas omvänt och producera kyla under varma sommardagar.

En investering som betalas tillbaka

Att installera en värmepump skall ses som en investering. Du investerar i något, som på sikt ger dig pengar tillbaka. Investeringskostnaden (luftvärmepump + installation) ligger mellan 15 000 – 20 000 kronor, om du får ett bra pris och utnyttjar ROT-avdraget för installationen. Samtidigt kan en luft/luftvärmepump ge en energibesparing på 30-55 %. I och med att investeringskostnaden är låg har investeringen snart återbetalat sig.

Om du däremot har ett vattenburet värmesystem i hemmet, kan det vara idé att istället välja en luft/vattenvärmepump.

Hur får jag ner priset på luft-luftvärmepumpen?

Du får främst ner priset genom att jämföra olika återförsäljare. Samma värmepump kan säljas till mycket olika priser hos olika återförsäljare, många gånger är skillnaden flera tusen kronor. Genom att jämföra priserna, får du enkelt din värmepump till ett lägre pris. För att få hjälp att jämföra priser kan du exempelvis använda dig av prisjämförelse-sajten Prisjakt, på Intenet.

När du jämför olika återförsäljare kommer du snabbt att inse att det är billigare att köpa din värmepump online. Webbutiker kan generellt hålla betydligt lägre priser än konkurrenterna, som måste betala stora utgifter för sina dyra butiker.

Det är dock ett par saker du skall tänka på, så du inte blir lurad. Värmepumpen skall vara Norden-anpassad och du bör satsa på en bra modell av kvalitetsmärke.

Norden-anpassad luft-luftvärmepump

Se upp bara, så du inte får tag på en värmepump som inte är Norden-anpassad. I övriga Europa och även en del butiker i Sverige säljs värmepumpar som inte klarar svenska vintrar. Man kan lockas av det låga och billiga priset, men sen går värmepumpen sönder redan första vintern.

Kvalitetsmärke till lågt pris

Samtidigt bör du ändå välja en bra värmepump. Man kan som sagt få ner priset med flera tusen genom att köpa värmepumpen online, men man bör ändå satsa på ett bra märke och en bra modell. Det finns många billiga men samtidigt mycket dåliga värmepumpar. Köper du en värmepump av dålig kvalitet, blir det ofta dyrare i längden, då de måste lagas eller bytas ut så fort garantin har gått ut.

Läs mer om att välja rätt märke på värmepumpen.

ROT-avdrag ger en billigare installation

Självklart skall du utnyttja ROT-avdraget för själva installationen. Du får därmed ner priset med 30 %, för själva arbetskostnaderna. Materialkostnaderna omfattas inte av ROT-avdraget, med brukar bara utgöra en mindre del av priset för installationen.

Offert ger pris på värmepump

Vanligen rekommenderas det att ta in flera offerter, när man skall köpa värmepump. När det gäller de i sammanhanget billiga luft/luftvärmepumparna är det oftast onödigt. Att köpa luft/luftvärmepump är ungefär som att köpa en ny tvättmaskin eller ett nytt kylskåp. Butikerna har ofta fasta priser för luft/luftvärmepumpar och ett fast pris för en standardinstallation. Du kan därför lätt jämföra priser mellan olika återförsäljare, även utan offert.

Köpa billig värmepump?

Är du intresserad av att köpa en bra och billig värmepump? Vänd dig till vår e-butik. Riktigt billiga värmepumpar hittar du i vår fyndhörna.

Köpa billig värmepump

Billiga värmepumpar

Den här siten är till för dig som vill hitta billiga men samtidigt bra luftvärmepumpar. Här får du tips om hur du kan få ner priset på din värmepump, men samtidigt få en riktigt bra värmepump av kvalitetsmärke.

ROT-avdrag

Med ROT-avdraget får du en billigare installation. Rotavdraget gäller för det arbete installatören gör i ditt hem eller din fastighet och här finns mycket pengar man kan spara!

Spara pengar med värmepump

Den vanligaste anledningen till att installera en värmepump, är att man helt enkelt vill spara pengar. Med en bra värmepump kan du spara mer! Tänk på att det inte alltid är den allra billigaste värmepumpen, som blir billigast i längden.

En bra värmepump:

  • Har ett bra märke
  • Är Norden-anpassad
  • Är korrekt installerad
  • Är ny
  • Är lagom stark för huset
  • Har lång garanti
  • Är billig