Billiga värmepumpar – hitta din billiga värmepump

olika värmepumpar som du kan köpa billigt hos oss

Idag är värmepumpar väldigt vanliga i svenska hem. Svenska folket har insett att det är billigare, sänker elkostnaderna samt är ett effektivt sätt att värna om miljön. Fördelen med att installera en värmepump är att man kan spara pengar på sina elräkningar i många år.

Billiga värmepumpar till alla

Målet med den här sajten är att hjälpa dig som konsument att hitta en billig värmepump. Vi kommer här att gå igenom viktig information för den som har funderingar på att skaffa en värmepump samt tips på hur man kan få ner kostnaderna.

Lägre prislapp på värmepumpar

Eftersom att efterfrågan på värmepumpar har ökat finns det idag många olika återförsäljare och installatörer att välja på. Priserna varierar kraftigt mellan olika butiker och webbutiker vilket gör att det kan vara svårt att hitta rätt. Lägger du däremot ner lite extra förarbete så kan du hitta väldigt fördelaktiga priser. Man ska känna sig nöjd med sin värmepump och det är alltid skönt att veta att man inte har inte har betalat för mycket.

Flera sorters värmepumpar till de bästa priserna

Det finns många varianter av värmepumpar och steg nummer ett är därför att ta reda på vilken typ man vill ha. Därefter kan man börja söka efter det bästa priset. Hur man hittar billiga värmepumpar skiljer sig lite beroende på vilken typ av pump man är ute efter.

Prisvärda luft-luftvärmepumpar

Luft/luftvärmepumpar finns att köpa till förmånliga priser och kan installeras i nästan alla typer av hus. Värmen tas från luften ute och sprider värmen inomhus. Dessutom är det ett praktiskt sätt att få ner energikostnaden betydligt.

Luft-vatten billigaste alternativet för dig som har ett vattenburet system

Har man ett vattenburet värmesystem är luft/vattenvärmepumpar det mest prisvärda alternativet. På samma sätt som luft/luftvärmepumparna tar de värme från luften utomhus, men istället för att värma luften värmer de vatten till golvvärme, radiatorer och tappvatten. De är förhållandevis billiga att köpa och samtidigt sparar de nästan lika mycket (ibland ännu mer) än alternativen som kostar betydligt mer att installera.

Det finns även andra typer av värmepumpar, som frånluft, bergvärme, sjövärme och markvärme, även här avslöjar namnet vart de hämtar sin värme ifrån. Dock är dessa alternativ oftast inte ens i närheten av att vara lika prisvärda som luftvärmepumparna, samtidigt som det i princip inte skiljer något på besparingen.

Billigare på nätet än i butik

Det bästa sättet att hitta billiga värmepumpar är att handla på internet. Handlar du i en fysisk butik får du vanligtvis betala ett betydligt högre pris, eftersom fysiska butiker även har en driftskostnad som höjer priserna. Väljer du istället en större webbkedja finns det åtskilliga tusenlappar att tjäna. Eftersom webbbutikerna köper in många värmepumpar på en gång får de ett lägre pris samtidigt som de inte har de fysiska butikernas dyra omkostnader. Det visar sig på priserna och ger dig som kund möjlighet till stora besparingar. Fakturan blir i princip alltid billigare om du köper din värmepump på internet.

Kvalitetsmärken och billiga priser

Det kan vara lockande att köpa värmepumpar för billigast möjliga pris, men se upp, det är lätt att bli lurad. Det finns många riktigt billiga skräpmärken på marknaden som dessutom inte är anpassade för vårt nordiska klimat, dessa går i regel sönder redan den första vintern.

Det bästa tipset är att istället satsa på märken som är kända för sin kvalitet, Bosch och Panasonic är två exempel. Då finner du värmepumpar till ett billigt pris utan att kvaliteten är eftersatt. Köper man en populär modell från kända märken i en känd webbutik kan man känna sig trygg i vetskapen om att man får en bra produkt för betydligt mindre pengar än om man handlar i en fysisk butik. Alltså samma produkt dock bara till ett betydligt förmånligare pris.

Ibland kan det vara svårt att veta vilka märken som är bra och tillförlitliga. Om du är osäker kan du ta del av vår information om hur du väljer rätt märke.

Exempel på kvalitetsmärken

  • Samsung
  • Toshiba
  • Bosch
  • Invest Living
  • Sharp
  • Fujitsu
  • LG
  • Panasonic
  • Daikin
  • Mitsubishi Electric

Offerter för bästa pris

Ska du köpa en liten värmepump till sommarstugan kan en offert vara onödig eftersom det finns ett stort utbud värmepumpar som tillsammans med installation säljs till standardpriser. Vid andra tillfällen, speciellt om det rör sig om större värmepumpar, tex luft/vattenvärmepumpar, som är lite mer avancerade att installera, kan en offert ge en god överblick över vad som ingår och vad slutpriset blir hos de olika leverantörerna.