Billiga värmepumpar – Så hittar du bäst pris på din värmepump | Värmepumpen

olika värmepumpar som du kan köpa billigt hos oss

Värmepumpar är idag vanligt i svenska hem. Gemene man har kommit till insikt om att en värmepump minskar elkostnaderna, är billigare och därtill även värnar om miljön på ett effektivt sätt.

Genom att installera en värmepump får man fördelen att i många år spara pengar på sin elräkning.

Billiga värmepumpar till förmånliga priser till alla

För dig som överväger att införskaffa en värmepump går vi här igenom viktig information och även råd på hur man kan sänka utgifterna.

Värmepumpar med lägre kostnad

Idag finns många återförsäljare och montörer att välja mellan då efterfrågan på billiga värmepumpar vuxit. Det kan vara svårt att hitta rätt då priserna varierar kraftigt mellan olika butiker och webbutiker. Men du kan hitta mycket förmånliga priser om du lägger ner en aning extra förarbete. Man ska känna sig tillfreds med sin värmepump och att veta att man inte lagt ut för mycket för sin värmepump är alltid skönt.

Olika varianter av värmepumpar till den bästa kostnaden.

Det första man ska göra är att leta rätt på vilken sorts värmepump man önskar sig då det finns många olika varianter att välja mellan. Sedan kan man börja leta efter det bästa priset på den sorten. Att hitta en billig värmepumpar till ett förmånligt pris skiljer sig en del beroende på vilken sorts pump man söker efter.

Prisvärda luft-luftvärmepumpar

En billig värmepump som kan installeras i de flesta sorters hus och som finns till fördelaktiga priser är luft/luftvärmepumpar. Energikostnaderna kan dessutom sänkas avsevärt. Pumpen tar värmen från luften utomhus och fördelar den sedan inomhus.

För dig som har ett vattenburet system är luft-vatten förmånligaste valet

Luft/vattenvärmepump är det förmånligaste valet om man har ett vattenburet system. Pumpen tar värme från luften utomhus och använder den till att värma vatten. Vattnet kan sedan användas till element, golvvärme och kranvattnet. Trots dessa pumpars relativt billiga inköpspris sparar de nästintill lika mycket eller mer än de varianter vars installationskostnad är avsevärt högre.
Bergvärmepump, sjövärmepump, markvärmepump och frånluftsvärmepump är andra sorters värmepumpar som finns, deras namn talar om vart de skaffar sin värme från. Dessa alternativ sparar dock inte in mycket mer än en billig luftvärmepump och kostar vanligtvis betydligt mer att införskaffa.

Nätet billigare än i butik

Att hitta prisvärda värmepumpar görs enklast genom att handla på internet. Fysiska butiker har driftskostnader som gör att priset på pumpen höjs. På en större webbkedja kan man spara in flera tusenlappar. Webbutikerna har inte samma höga kostnader som fysiska butiker och de får även ett lägre pris då de köper in många värmepumpar samtidigt. Priserna visar detta och man kan spara mycket som kund. Handlar du på internet blir din värmepump praktiskt taget alltid billigare.

värmepumpar online till billiga priser

Zave Värmepumpshopen
Vi har ett brett sortiment av luft värmepumpar, vattenvärmepumpar till bra priser!

Polarpumpen
Värmepump online till rätt pris. Energieffektivt & miljövänligt! Rekordbrett sortiment av kvalitetsmärken som Mitsubishi, NIBE, Daikin, Fujitsu & Panasonic.

20grader
Vi har luftvärmepumpen du söker! Luftvärmepumpar avsedda för den svenska marknaden med fulla garantier till otroligt bra priser

 

Billiga priser och kvalitetsmärken

Trots att det kan vara frestande att köpa värmepumpen för lägsta möjliga pris bör man vara försiktig så man inte blir vilseledd att köpa billiga skräpmärken. Dessa går mestadels sönder första vintern då de inte är anpassade för vädret i norden.
Investera istället på välkända kvalitetsmärken som exempelvis Bosch eller Panasonic. Då får du en värmepump med bra kvalitet till ett lågt pris. Genom att i en välkänd webbutik köpa en populär modell från ett välkänt märke kan man få en bra värmepump till ett lägre pris än i en fysisk butik.
Vilka märken som är bra och pålitliga kan vara svårt att veta. Informationen om hur man väljer rätt märke kan vara till hjälp om du är osäker.

Exempel på kvalitetsmärken

 • Samsung
 • Toshiba
 • Bosch
 • Invest Living
 • Sharp
 • Fujitsu
 • LG
 • Panasonic
 • Daikin
 • Mitsubishi Electric
 • Nibe
 • CTC

Offerter för bästa pris

En offert kan vara onödig om du bara ska köpa en liten billig värmepump till sommarstugan då det finns ett stort utbud av värmepumpar som till standardpris säljs gemensamt med installationen.
En offert ger dock en bra överblick över vad som ingår och vad den slutgiltiga kostnaden blir hos de olika leverantörerna om du vill köpa större värmepumpar, tex luft/vattenpumpar, som är mer avancerade att installera.

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du är intresserad av en värmepump offert eller om du önskar service till din värmepump.

Synonymer till billig

 1. till lågt pris, förmånlig, låg, ringa, överkomlig
 2. skälig, rättvis, rimlig, rättmätig, befogad