Försäkra en värmepump - Värmepumpen

Försäkra en värmepump

Det kan innebära en satsning på tiotusentals kronor att införskaffa en värmepump och om den upphör att fungera är det essentiellt att den snarast repareras. Vid inhandlandet av värmepumpen medföljer det från fabrikören en garanti. Garantin går att utöka med en så kallad funktions försäkring, vilket innebär att utgifterna för värmepumpens reparation om problem skulle uppkomma betalas av fabrikören. Med förbehållet att den av fabrikören rekommenderade servicen utförs.

En normal hemförsäkring eller villaförsäkring ersätter inte kostnaderna för reparationen av en värmepump. Hos en del försäkringsbolag är det möjligt att utöka försäkringen för att ersätta dessa utgifter, men ett bättre val är att införskaffa försäkringen hos fabrikören eller leverantören av värmepumpen. Om värmepumpen läckt vatten eller fattat eld ersätter hemförsäkringen vanligtvis den förstörelse som uppkommit på fastigheten eller annan egendom.

 

Skador och fel på värmepumpar

Skador och fel som händer på värmepumpar har granskats.

Försäkringsbolaget Folksam har gjort den bästa granskningen rörande skador och fel på värmepumpar:

  • Statistik från 1999 fram till idag över skador på värmepumpar från Folksam

Exempel på försäkringsbolag som kan hjälpa att försäkra din värmepump

If Försäkringar
Tips till dig som inte brinner för krångel: Vi har branschens enklaste sajt! En försäkring ska vara enkel att förstå, köpa & använda. Besök if.se idag. Snabba svar vid skada. Pris på ett ögonblick. Trygghet för dig. Försäkringstyper: Hemförsäkring, Bilförsäkring, Djurförsäkring, MC-försäkring, Livförsäkring.

Folksam försäkring
Folksam försäkrar varannan svensk, vartannat hem och var femte bil i Sverige. Utöver försäkringar erbjuder vi sparande- och pensionsprodukter.

Länsförsäkringar
Länsförsäkringar finns nära dig och erbjuder bank- och försäkringstjänster för privatpersoner, företag och lantbrukare.

Moderna Försäkringar
Ett av Nordens största försäkringsbolag med topprankade försäkringar. Samla dina försäkringar hos Moderna Försäkringar och få upp till 20% rabatt.

Trygg-Hansa – Försäkringar
Trygg-Hansa erbjuder försäkringar för privat och företag. Få prisuppgift och teckna försäkring direkt på … TryggHansa Försäkringsbolag Trygg-Hansa. Vänta.

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du är intresserad av en värmepump offert eller om du önskar service till din värmepump.

Försäkra din värmepump

Synonymer till försäkra

  1. lova, intyga, bedyra, betyga, garantera, tillförsäkra
  2. assurera, ta försäkring på