Velkommen til Värmepumpen.se

Her præsenterer vi varmeselskaber, der tilbyder service og installation af varmepumper.

Vi har også en database med spørgsmål og svar om varmepumper. Det er dig som besøgende, der stiller spørgsmålet, og spørgsmålet besvares af vores varmepumpeeksperter.

Til højre ser du de 5 seneste spørgsmål om varmepumper.

Dimensionering av din värmepump värmepumpen.se Sådan dimensioneres korrekt i dag, når anden generation varmepumpe skal købes. I många fall har fastigheten bytt ägare några gånger sedan oljans tid. Paret som 2005 i samband med konverteringsbidraget slängde ut sin oljepanna och installerade värmepump har för länge sedan sålt huset och i vissa fall flyttat till äldreboendet. och precis som i övriga hus i kvarteret fylls huset med yngre familjer med barn. Varmvattenbehovet ökar och temperaturbehovet ökar. Man vill bygga till huset, och även bygga en spa och relaxavdelning i källaren i det tidigare hobbyrummet eller garaget. Att då gå på tidigare elförbrukning är bäddat för en strulig affär och missnöjd kund. Energibesiktning bifogas affärer idag men om man vid en dimensionering går på dessa siffror så slutar det oftast i rätten. Energibesiktningen går på befintlig förbrukning och är det en fastighet som tidvis varit obebodd under senaste året så är klart energiförbrukningen betydligt lägre. Det har varit flertal fall i rätten där fastighetsägaren fått rätt mot installatören som gått på energibesiktningens siffror då rätten ansett att de borde insett felaktigheterna. Lite märkligt resonemang och därmed är det solklart att energibesiktningen jobbar utifrån säljarens fokus, låga driftkostnader driver upp priset på kåken. En sann beräkning på ett 70tals hus är att räkna 65 w per kvm boyta och 50 w per kvm biyta. . Det tal man då får symboliserar effektbehovet den kallaste dagen per år. Med denna beräkning finns det marginal då energibehov inte är detsamma som resultatet på elräkningen utan energibehovet minskas med spillvärme och strålningsvärme från sol, människor, djur maskiner ohc matlagning ute temp skiftande över tid. Den siffror som erhålles där blir förbrukningen på elmätaren. Med en värmepump minskar denna siffra med 60-80%.. Givetvis ändras förutsättnngarna vid andra typer av hus. Klassiska s.k. skånelängor har många gånger ett energibehov på 85-90 w per kvm och i vissa extremfall ännu mer. Med lerstensväggar, båleträ och total avsaknad av isolering i både väggar ohc tak så sticker energibehovet och förbrukningen rejält. Oftast också med ej rejäl mängd ytterväggar, då skånelängor benämns som liggande skyskrapor. Som grädde på moset oftast b eläget ute på skånska slätten. Eva Rosqvist administrator for varmepumpeteknikere med eller uden begrænsninger.
Kategori Varmepumpe
ÉN luftvattenvärmepump kräver luftomsättning, därför skall man undvika trånga innergårdar eller ännu värre gömma maskinen under altandäck, i carportar mm . Även placering på ett tak, där pumpen står fritt kan göra att man får problem, så vid takplacering bör man se till att ha någon form av vindskydd bakom pumpen, Vid starka vindbyar blåser det helt enkelt för mycket för att värmepumpen skall kunna ta nytta av luften. Överlag bör man undvika placering på tak framförallt för framtida service reparationer. Min resa i den här världen med värmepumpar började 2003 i samband med att jag började arbeta på det idag sedan länge försvunna Schildts rör i Åstorp min chef var en av pionjärerna på värmepumpar under 70talet och blev en mycket värdefull mentor. Idag skriver vi 2020 i kalendern, 17 år har sprungit iväg. Och utvecklingen av värmepumpar har rusat iväg. Vi byter idag ut de pumpar som monterades 2003 och framåt. Men ser man krasst på det så spelar det ingen roll hur mycket mer ”lull lull” det kommer på värmepumpar, oavsett hur många värmesystem och shuntar som kan styras från pumpen, det är och förblir lågtemperatursystem max 50-55 grader, över dessa temperaturer så förkortas livslängden, oavsett fabrikat. 3 F som jag nämnde i en tidigare artikel måste vara uppfyllda Flöde flöde flöde. Därmed tänkter jag ta upp en historia om en fastighet där tidigare ägare bytat kompressor 2 gånger på en 10 år gammal ivt. Optima luftvatten Det var en stor och rejäl kåk, värmepumpen var på 17 kw. Den nya ägaren bestämde sig för a tt byta ut värmepumpen, då kostnaden för att reparera blev ganska rejäl. Värmesystemet i huset var också på gränsen till bristfälligt därför kompletterades huset med 3 fläktkonvektorer . Jag har letat frenetiskt efter bilden på värmepumpen där den står inbyggd bakom ett staket, på baksidan av garaget. Men har hittills inte lyckats hitta den. Placeringen som sådan gjorde också att tidigare fastighetsägaren och grannen var på väg att hamna i grannfejden. Nåväl en ny värmepump köptes och installerades och enligt överenskommelse blev placeringen invid garaget, men åt andra hållet för att inte störa grannen. När damen i huset kom hem så utbröt tredje världskriget mellan man och hustru. Hon ville på inga villkorsvis se pumpen från sitt köksfönster,. Mannen kom då med frågan om man kunde ställa den på högkant. Efter många långa turer så blev resutatet en tilläggsfaktura och 15 meter längre ledning enkel väg för att få maskinen på baksidan. Samt en friskrivningsklausul från lång rördragning och de eventuella problem som skulle uppstå, detta då det var omöjligt att gå upp en dimension i rör, eftersom man gjutit ner rören i golvet/väggen. Som tekniker förvånas man ibland över hur utseende prioriteras framför funktion och ekonomi. Värmesystemet är trots allt husets hjärta och värmepumpen är plånbokens välgörare. Eva Rosqvist administrator for varmepumpeteknikere med eller uden begrænsninger.
Kategori Varmepumpe

Politi- og varmepumper hastighedskontrol til.

Varmepumper er, som vi alle ved, systemer med lav temperatur. Med lav temperatur menes maksimalt 50-55 grader ved levering på den koldeste dag i året.

Politimand og placering

Dagens varmepumper kan udføre et par grader mere på bekostning af COP, som er en forkortelse af Koefficient for ydeevnekort sagt, det kan beskrives som effektivitet, men ordet effektivitet er faktisk forbudt, for effektivitet kan ikke være mere end 1, men for den almindelige mand er det et ord, som de fleste mennesker forstår betydningen af. Hvad der derefter bestemmer politimanden I for eksempel luftvand er det lufttemperaturen, luftstrømningshastigheden og temperaturen fra varmepumpen til varmesystemet. Dagens hastighedsstyrede pumper er større end nogensinde, noget som husets dame normalt henvender sig til, når hun diskuterer en varmepumpe. Men det er her, vi har vores betjent. Når det bliver koldere udenfor, falder energien i luften, og for at kompensere for energitabet i luften øges blæserens hastighed og endda kompressoren, som har et bestemt slagvolumen. Men når hastigheden stiger, øges strømmen af ​​kølemiddel. Og effekten opretholdes længere nede i temperaturen.

For at tage et eksempel.

Nibe 2120 med maksimal effekt 12 kw giver ved -18 så meget som ca. 7 kw ved 50 grader forsyningstemperatur. For 15 år siden blev pumperne slukket ved -7 / -10 afhængigt af det pågældende mærke. Det blev ikke anset for rentabelt at operere under disse temperaturer. I dagens pumper er varmebærerpumpen også hastighedsstyret, og de styrer normalt baseret på den såkaldte delta T, hvilket betyder forskellen mellem forsyning og retur. Eva Rosqvist administrator for varmepumpeteknikere med eller uden begrænsninger.
Kategori Varmepumpe
Nej. Lagen säger att företaget ska ha ett F-gas certifikat och installatören ska ha ett personcertifikat, detta enligt Köldmedieförordningen SFS 2007:846. Dessa certifikat utfärdas av INCERT (Installations Certifiering i Stockholm AB). Det finns dessutom en väsentlig risk att den utlovade energibesparingen helt eller delvis uteblir om värmepumpen inte är korrekt installerad. Eller så havererar helt enkelt pumpen. Med andra ord kan en billig värmepump bli en dyr affär.
Tillverkarna behöver inte tvunget ge någon indikation på värmepumpens effekt eller effektivitet utan kan sätta vilka modellbeteckningar de vill. Det är dock vanligt att siffran 9 eller 12 samt 25 eller 35 förs in i modellbeteckningen. Siffrorna 9 och 12 betyder generellt att värmepumpen har en nominell kyleffekt på 9 000 respektive 12 000 BTU/h (British Thermal Unit). Detta ger 2,64 respektive 3,52 kW. Siffrorna 25 respektive 35 ger en nominell kyleffekt på 2,5 respektive 3,5 kW. Var uppmärksam på att det här är effekten när man kyler med värmepumpen och att värmeeffekten alltid blir högre, detta på grund av att man kan ta tillvara på värmeförlusterna i kompressorn. Värmepumpens ”storlek” kan i ”grova drag” jämföras med dessa siffror. Vad tillverkarna menar med nominell effekt skiljer sig mellan tillverkarna. Vad man kör för varvtal på kompressorn och vad det är för temperatur ute påverkar värmepumpens effekt.
hvordan fungerer en geotermisk varmepumpe

Rock varmepumpe

Stenvarme er solenergi, der opbevares dybt i jorden, i bunden af ​​søer eller under din græsplæne. Med en geotermisk varmepumpe forsynes dit hjem med både varme

Hvordan fungerer en luftvandsvarmepumpe?

Luft vand varmepumpe

Med en luft / vand varmepumpe holder du dit hjem varmt i de kolde måneder af året og køligt om sommeren. Ved at omdanne energien fra udeluften.

Sådan fungerer en luft / luft varmepumpe

Luftvarmepumpe

Med en luft / luft varmepumpe kan du tilpasse dit energiforbrug til at være så omkostningseffektiv og miljøvenlig som muligt. Ved at konvertere energien fra

Hvordan fungerer en udsugnings varmepumpe

Fraluftvarmepumpe

Ved at installere en udsugningsvarmepumpe kan du nemt og effektivt forsyne dit hjem med varme, varmt vand og ventilation. Skab et perfekt indeklima

Installation af varmepumpe

Installation af varmepumpe

En korrekt installation sikrer, at du får så meget som muligt ud af din varmepumpe, og at du får maksimal effekt. Derudover undgår du problemer og unødvendige

Certificeret varmepumpeinstallatør- värmepumpen.se

Certificeret varmepumpeinstallatør

Hvad skal der til for at være certificeret varmepumpeinstallatør?

Hvordan fungerer Sjövärme Sjövärmepump?

Marine varmepumpe

Hvordan fungerer en havvandsvarmepumpe? Få prisforespørgsel og gratis tilbud online. Spar op til 50%, sammenlign tilbud fra lokale leverandører af havvarme.

Den geotermiske varmepumpe har en slange med en cirkulerende væske

Geotermisk varmepumpe

Hvordan fungerer en geotermisk varmepumpe? Også kaldet grundvarme eller overfladevarme har en slange med en cirkulerende væske, der er begravet i jorden.

Opvarm poolen med en varmepumpe - sådan fungerer en poolvarmepumpe

Pool varmepumpe

Hvordan fungerer en poolvarmepumpe? Få prisforespørgsel og gratis tilbud online. Spar op til 50%, sammenlign tilbud fra lokale leverandører af poolopvarmning.

Reservedele til varmepumper varmepumpe se

Reservedele varmepumpe

Reservedele til varmepumper. Leder du efter en reservedel til et specielt mærke? Så finder du måske det, du leder efter, i de varmepumpeleverandører, vi viser

ivt varmepumper

Liste over varmepumpe virksomheder

Liste over virksomheder, der tilbyder varmepumper.

Producenter & leverandører lavet af Värmepumpar värmepumpen.se

Producerede varmepumper

Der er mange producenter af varmepumper og forskellige mærker. Her kan du finde de etablerede leverandører af varmepumper.

Hvilke solceller er bedst

Hvilke solceller er bedst?

Hvilke solceller er bedst? I denne artikel giver vi dig information og råd om, hvordan man tænker, når man investerer i et solcelleanlæg.

Solvarmepumpens funktion

Hvad er en solvarmepumpe?

Hvordan fungerer en solvarmepumpe? Vi forklarer med tekstbillede og video.

Wikipedia-oplysninger om varmepumpe

Värmepump En värmepump är en teknisk anordning som överför värme från en kall till en varm plats. För att detta ska vara möjligt måste energi i någon form tillföras, enligt termodynamikens andra huvudsats. Den skenbara verkningsgraden (värmefaktorn) i en värmepump kan nå upp till 500 procent. Tekniken i en värmepump är i princip densamma som i en kylanläggning. Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två är användningsområdet; värmepumpar används för uppvärmning, medan kylanläggningar används för kylning.